DMO E-Satış Portalı

Devlet Malzeme Ofisi, Türkiye genelindeki kamu kurum ve kuruluşların malzeme ihtiyaçlarını karşılamak için katalog uygulamalarını kullanıyor. Belirlenen malzeme türünde üretim ve satış yapan firmalar, başvurularını yaparak katalog uygulamasında yer alır ve ürün satışı yapmaya çalışır.

Dmo e-satış portalı, başvurusu kabul edilen ve satış kataloğunda ürünlerini yayınlayan firmaların, müşteri kurumlara doğrudan satış yapmasını sağladığı elektronik ortamdır. Dilek danışmanlık hizmetlerinden faydalanarak, e-satış portalında satış etkinliğinizi artırabilirsiniz.

Dmo Danışmanlık Nedir? Ne İş Yapar?

Devlet Malzeme Ofisi, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarının doğrudan satın alma yöntemiyle karşılanabilmesi için 1954 yılında kurulmuş kamu teşekkülüdür. Kurumların ihtiyacı olan birçok ürünün, tedarikçilerden sağlanarak kurumlara hızlı ulaştırılmasını sağlar.

Dmo danışmanlık hizmeti, Dmo tarafından belirlenen şartlara göre firmaların başvuru işlemlerinin yapılmasını ve katalog uygulamalarında belirlenen ürünlerin yer almasını sağlamaktır. Danışmanlık hizmeti, firmaların, kamu alımlarındaki satışlarını artırmak ve alacakları payın daha fazla olmasını sağlar.

Dmo E-Satış Nedir?

Dmo satış kataloğunda yer alan ürünlerin satışının gerçekleştirildiği elektronik ortam, e-satış kataloğu olarak tanımlanıyor. DMO bünyesinde yer alan tedarikçiler, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için belirlenen ürünlerini, katalogda yayınlar.

Kurumlar, e-satış kataloğunda yer alan ürünleri karşılaştırır ve teknik özelliklerine, fiyat bilgilerine göre taleplerini oluştururlar. Dmo e-satış, tedarikçi firmaların, doğrudan satış yapmalarını sağlayan uygulamadır ve müşterileri ile doğrudan iletişim kurmak, ürün temini gibi işlemlerin yapılması için kullanılır.

Dmo E-Satış Kataloğu Nedir?

Katalog uygulaması hizmetleri ile tedarikçi firmaların ve ürün çeşitlerinin belirlenmesini sağlayan DMO, firmaların kamu alımlarındaki paylarını artırmaya çalışıyor. E-satış kataloğu, kamu kuruluşlarının, ihaleye gerek kalmadan ihtiyaçları olan malzemeleri belirlenen tedarikçi firmalardan satın alınmasını sağlıyor.

Dmo, belirli dönemlerde, ihtiyaç duyulan ürün türlerine göre güncellemeler yapıyor ve tedarikçi firmalar, bu listeye göre ürün çeşitlerini hazırlayarak, e-satış kataloğuna eklenmesi için başvuruda bulunur. E-satış kataloğu, kurumların, firmaların ürünlerini karşılaştırma yaparak talepte bulunabildikleri uygulamadır.

Dmo E-Satış Danışmanlık Nedir? Ne İş Yapar?

Dmo danışmanlık hizmetlerimiz, sunulan hizmet türlerine göre çeşitlendirilebiliyor. Dmo e-satış danışmanlık hizmeti verdiğimiz firmalar, satışlarını artırabiliyorlar. Danışmanlık hizmeti, tedarikçi olma özelliğine sahip firmaların, katalog başvurularını yapılması, ürün güncellemelerinin takip edilmesi gibi işlemlerin takibini sağlıyor.

Uzman kadromuz, firmaların Dmo kataloglarında yer almasını sağlayacak her türlü çalışmayı yapıyor. Dmo katalogları sayesinde, firmaların, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına satış yapmasını sağlıyor, satışların artmasıyla ürün geliştirmelerinde yol gösterici olmaya çalışıyoruz.

Dmo Ne Satıyor?

Devlet Malzeme Ofisinin kuruluş amacı, Türkiye’deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, malzeme ihtiyaçlarının daha ekonomik şartlarla doğrudan karşılanmasını sağlamaktır. Kamuda akıllı satın alma yöntemlerinin uygulanabilmesi, kurumların ihaleye gerek kalmadan satın alım yapmalarını sağlıyor.

Dmo tarafından satışı yapılan ürünler arasında şunlar yer alıyor:

  • Bilgisayar ve donanımları,
  • Görüntülü kamera sistemleri,
  • Mobil cihazlar,
  • Yönetim yazılım sistemleri,
  • Araç ekipmanları,

Satışı yapılan ürün listesi, kurumların ihtiyaç durumlarına göre güncelleniyor ve firmalar ürünlerini ona göre belirliyor.

Dmo Tedarikçi Nedir?

Dmo ürün ihtiyaçları için tedarikçi firmalardan faydalanır. Tedarikçi, Dmo tarafından belirlenen protokollere uyarak, katalog başvurusunda bulunan ve ürünlerini katalogda yayınlayan firmalardır. Tedarikçi ön kayıt işlemlerini yapanlar, dmo web sitesi üzerinden ürünlerini kataloglara ekleyerek, satış işlemlerinin başlamasını sağlayabiliyor.

Tedarikçiler, Kosgeb kaydı bulunan küçük ve orta ölçekli firmalardan oluşuyor. Kamu kurum ve kuruluşları, ihtiyaç duydukları malzeme türlerini, katalog uygulamasından belirler ve tedarikçiden talepte bulunarak satın almaya çalışır.

Dmo Tedarikçi Danışmanı Ne İş Yapar?

Firmamız, Dmo danışmanlık hizmetleri vererek, tedarikçi firmalara yardımcı oluyor. Tedarikçi danışmanı olarak hizmet veren ekiplerimiz, firmaların, sunulan hizmetlerden nasıl faydalanabilecekleri konusunda bilgilendirme yapıyor. Tedarikçi firmalar, Dmo kataloğunda yer alabilmek için başvuru işlemlerini doğru adımlarla yapmalıdır.

Danışmanlar, başvuru evraklarının eksiksiz tamamlanmasını ve başvuru işlem sürecinin gerçekleştirilmesini sağlar. Başvuru öncesi ve sırasında tedarikçi firma ile Dmo arasında gerekli görüşmelerin yapılmasını planlar ve başvuru işlemlerini firma adına yapar.

Dmo Tedarikçi Nasıl Olunur?

Dmo, doğrudan alım ve satış işlemlerinin yapılmasını sağlayan, tedarikçilerle, kamu kurum ve kuruluşlarını buluşturan kurumdur. Dmo tedarikçisi olmak isteyen firmalar, Kosgeb kayıtlarını yapmalıdır. Yerli üretim yaptıkları ürün çeşitlerini, Dmo katalogları üzerinden kurumlara satmak isteyenler, tedarikçi başvurusunda bulunur.

Dmo resmi web sitesi üzerindeki üyelik bölümünü seçenler, tedarikçi ön kayıt işlemlerini yapıyor. Daha sonra danışmanlık hizmeti alarak, kurum görüşmeleri ve başvuru işlem süreçlerini yürütüyor. Dmo tarafından belirlenen teknik özelliklere sahip ürünlerin üretimini yapanlar, katalog başvurusunda bulunarak, tedarikçiler arasında yer alabiliyor.

Dmo Tedarikçi Kaydı Nasıl Yapılır?

Devlet Malzeme Ofisi’nin tedarikçilerinden birisi olmak isteyen firmalar, web sitesi üzerinden üyelik hesabı oluşturarak, kayıt işlemlerini yapabiliyor. Firmaların, tedarikçi kaydını yapabilmesi için ilk önce Dmo tarafından belirlenen hizmet sözleşmesi şartlarına uyması gerekiyor. Dilek danışmanlık olarak, tedarikçi kayıt işlemlerinde uzman elamanlarımızla yardımcı oluyoruz.

Kosgeb kaydı olan firmalar için başvuru evraklarını hazırlıyor, ön kayıt işlemlerinden sonra görüşmelerin yapılmasını sağlıyoruz. Görüşmeler sonrasında başvuru evrakları teslim ediliyor ve onay bekleniyor. Tedarikçi onayı geldikten sonra firma, kataloğa, ürün çeşitlerini teknik özelliklerini ve fiyat bilgilerini gösterecek şekilde ekliyor. Üretim şartlarına uyan her firma dmo tedarikçisi olabiliyor.

Dmo Tedarikçiye Avantajları Nelerdir?

Tedarikçi firmalar, Dmo genel kataloğunda yer almaya başladıktan sonra birçok avantajın ortaya çıktığını ve bunlardan faydalandığını görebiliyor.

Dmo tarafından sunulan uygulamaların tedarikçilere sağladığı avantajlar şunlardır:

  • Katalogda yer alan ürünlerin ihaleye gerek kalmadan doğrudan satış yapılması,
  • Yurt genelinde tüm kurumlar tarafından tanınma,
  • Marka bilinirliğinin artması,
  • Ürün satışı için reklam gibi maliyetlere gerek kalmaması,
  • Ürün tedarik, teslim ve faturalama işlemlerinin kolay olması,
  • Kamu kurumları ürün memnuniyetinden dolayı diğer ürün çeşitlerini de firmadan talep etmesi,
  • İstihdam ve büyüme katkısının sağlanması,

Dmo katalog uygulamaları, firmalar arasındaki rekabetin artmasını da sağlıyor ve bu yerli üretimde kalitenin artmasına neden oluyor.

Dmo Kayıt İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Dmo tedarikçisi olmak isteyen firmalar, katalog kayıt işlemleri için gerekli olan belgelerin tümünü eksiksiz hazırlamaya çalışır. Başvuru sorunlarının yaşanmaması için danışmanlık hizmeti almak önemlidir. Danışmanlar, firma adına gerekli tüm belgelerin hazırlanmasına ve başvurunun yapılmasına yardımcı olur.

Dmo kaydı için gerekli olan belgeler şunlardır:

  • Ticaret sicil gazetesi,
  • Teminat mektubu,
  • Temsil belgeleri,
  • Adli sicil kaydı,
  • KOBİ beyannamesi,
  • İflas ve konkordato belgesi,
  • KEP adresi,
  • SGK prim borcu sorgusu,
  • Son 3 yılın bilanço ve gelir tablosu,

Başvuru evrakları hazırlanırken satışı yapılmak istenen ürüne ait belgelerde hazırlanır. Kayıt işlemlerinden sonra ürüne ait belgeler sunulur ve ürünlerin katalog listesine eklenmesi sağlanır.

Dmo Kaç Günde Ödeme Yapar?

Devlet Malzeme Ofisinin tedarikçi firmalara sağladığı en büyük avantajlardan birisi, satış sonrası ödemeleri kısa sürede yapıyor olmasıdır. Dmo kataloglarında yer alan ve kurumlar tarafından satın alınan malzeme çeşitleri, kurumlara teslim edildikten 10 gün sonra tedarikçi firmalara ödeme yapıyor. Kamu kurum ve kuruluşları, talep edilen malzemelerin kendilerine teslim edildiğini bildirir ve Dmo ondan sonraki 10 gün içerisinde ödemeyi yapmaya çalışır.